pirmdiena, 2012. gada 12. marts

Dažas jaunas piefiksētas lietas

         Sveiciens!
         Sākšu ar to, ka pagājušo piektdien, 9.martā, bija pirmais mūsu organizētais (es vairāk kā piedeva, aktīvākie organizētāji citi) filmas vakars. Filma Suicide room http://www.imdb.com/title/tt1808454/
Kā jau pirmajā reizē, cilvēku nebija īsti daudz - padsmit. Šķiet, ka diemžēl lielākā daļa nesaprata par ko ir filma. Iespējams tāpēc, ka par daudz salikts vienā filmā, iespējams arī tāpēc, ka neviena no filmā attainotajām lietām, nav īsti aktuāla šeit. Tas tā, mēģināsim ar citām filmām iekarot vietējo interesi.
Tajā vakarā bijām arī izgājuši ielās. Secinājums - iespējams tāpēc, ka piektdienas vakars, bāri/ kafejnīcas tika slēgtas pulkstens trijos no rīta. Kā iesptājās trīs, izskanēja dziesmas pēdējie akordi, iestājās klusums, tika ieslēgta gaisma, DJ somu plecos un prom, un visi viesi ārā no tusiņu vietas. Ko darīt, devāmies proma arī mēs. Sapratām ka citās vietās tā pati situācija, jo uz ielas te pēkšņi daudz jauniešu. Laikam viņiem tāda tradīcija.
          Vakar vakarā devāmies uz mūsu darbu vadītājas dzimšanas dienas ballīti. Dzimšanas diena tika svinēta kafejnīcā. Viesi sēdēja un runāja pa maziem bariņiem, pazīstamie kopā. Bija neliela ieēšana, vīna/ alus malkošana, bet tā sēdēšana. Pati gavļniece piegāja parunājās ar viesiem un tas arī viss. Tika nopūsta svece tortē, netika nekāds kopējs apsveikums dziedāts/ skandēts.. vispār dīvaini. Pasēdēšana kafejnīcā pa draugu bariņiem.. Tā kā neesmu bijusi uz citām dzimšanas dienas svinībām, tad nu grūti teikt, ka tā būtu tāda liela parādība. Bet svinēt pasākumus kafejnīcās tas ir pabieži, vismaz no nostāstiem, kur un kā, kas svinēts.
         Šonakt bija pārdzīvojums. Ap plkst.: 2 naktī, mūs pamodināji skaļi un spēcīgi sitieni pie durvīm, ar prasību atvērt durvis. Tika klapēts un zvanīts arī pie kaimiņu durvīm. Labi, ka paspēju pa "actiņu" ieraudzīt, ka kāpņu telpā ir seši spēcīgi vīrieši, un durvis vaļā vērt nesteidzāmies. Pēc tam viņi pat paspēja nosegt "actiņu", lai nevarētu redzēt, kas ir atnākuši. Kamēr tomēr meklējām atslēgu, kaimiņiene atvēra durvis un laikam jau viņiem paskaidroja, ka mūsu dzīvoklī esam ārzemnieces. Viņi arī beigās savu prasību atvērt durvis pavadīja ar skaidrojumu "Atveriet, policija!". Viņi iegāja pie kaimiņiem, nezinam vai tika sasniegts ierašanās mērķis, bet prom aizgāja arī tikai seši cilvēki. Mans miegs bija iztraucēts, tāpēc jūtos šobrīd neizgulējusies.
         Tā mums šeit ir pavasaris, bet jau kuro dienu spēcīgs vējš. Vispār, šeit neesmu jutusi normālu patīkamu vēju, ja ir - tad spēcīgs. Šobrīd: vējš 11.8 m/s no ziemeļiem, temperatūra 12C.
         Lai pavasarīga nedēļa!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru