otrdiena, 2012. gada 20. marts

Vārda diena :)

Nedaudz ieskatam..

Svētdien bija vārda diena. Pavadīju vienatnē dienu, kaut bija plānots visiem EVSniekiem kopā.
Sestdien bijām izbraukumā uz netālo pilsētu Danilovgradu. Maza jauka pilsētiņa http://danilovgrad.me/files/turizam.htm, laiks kolosāls. Pikniks pie Zetas upes.
Pīlsētas kapsētā tika satikts suņuks. Cik sapratām no apkārtējiem, ka nevienam nepieder. Ieraudzījām ari viņam mammu, pēc nostāstiem, esot vēl kādi pieci kucēni kaut kur. Gan mamma, gan mazais izskatījās labi, šķiet, ka diemžēl suņu mamma "izlikta" no dzīves vietas īsi pirms mazos laidusi pasaulē. 
Dzima plāns, ka nepieciešams visus viņus nogādāt patversmē Podgoricā. Tas plāns tika plānots uz svētdienu, manu vārda dienu. Tā kā vēl bija jāsazinās ar patversmē strādājušiem brīvprātīgajiem, jānoorganizē transports, sapratu, ka mans plāns ar došanos pie jūras nav realizējams. Secināju, ka suņuku nogādāšana labākā vietā ir primāra lieta. Tad nu es svētdien mierīgi devos pastaigā viena pati. Izrādās pārējie ir bijuši ļoti samulsuši un nesapratuši, ko es plānoju. Man atkals viss bija skaids - es biju savus plānus mainījusi (jūru pret pastaigu vienatnē), bet pārējos nebiju iepazīstinājusi ar to plānu. Tad nu nedaudz jūtos vainīga un ceru uz pikniku šajā nedēļā kādā vakarā pie Morača upes. :)
P.S. Svētdien suņuki tika atrasti un nogādāti patversmē - mamma ar septiņiem mazuļiem. Galvenie organizatori tam visam Kasia ar Jurai. 

Mazliet vēl padalīšos ar to, kas piefiksēts.
Personīgie fakti:
- Jau kādu laiku atpakaļ piefiksēju, ka vairs neredzu atkritumus uz ielām, kā sākumā. Jau tik ļoti pierasts un aprasts, ka pilnīga norma.
- Ja EVS pirmajos mēnešos mans vārds bija "Awful", tad tagad "I don`t care". Izskatās, ka pie daudz kā esmu pieradusi un tiešām daudz kas mani vairs neuztrauc. Diemžēl tas atsaucas uz maniem darbiem.. tas ko nedaudz daru, arī priekš sevis, ir ar kļūdām.. Jāsaņemas..\
MNE fakti:
- Sports: Saprotu, ka pirmajā vietā futbols; nesaprotu kā īsti tiek dalīta otrā/ trešā vieta - basketbols/ ūdens polo.
Ūdens polo - Eiropas čempionātā, 2012.gadā, MNE ieguva sudraba medaļu. Pierādījums, tabula pašā lapas apakšā http://www.ecwaterpolo2012.com/tournament/competitio/
Tennis - fano par Novak Djokovic. Pārstāv Serbiju, bet dzimtas saknes pa viena vecāka līniju esot no Melnkalnes.
Sports ir ļoti populārs, un vēl populārāku to padara - likmju likšana. Spēļu zāles te nav tik daudz, cik šo bukmeikaru iestādījumu.
- Mašīnas: Balkānos ir parasts, ka pēc mašīnas numura noteiksi no kuras pilsētas esi atbraucis, t.i., mašīna reģistrēta. PG - Podgorica, KO-Kotor utt. - štopētājiem varētu palīdzēt saprast, kur mašīna dodas..
- Daudzdzīvokļu mājas: Mājām nav numerācijas, numurēti tiek "podjezdi". Arī dzīvokļiem numuru nav, jāiztiek ar dzīvokļa saimnieka vārdu un uzvārdu. Protams vārda esamība vēl nenozīmē, ka attiecīgais cilvēks arī dzīvo šobrīd tajā dzīvoklī.
- Sabiedriskais transports: Minēju jau intresanto sistēmu ar autobusu stacijām un barjerām. Šeit autobusu stacijas pilsētās izmanto tikai starp(lielo)pilsētu pārvadātāji. Podgoricas autoosta skaitās starptautiskā autoosta. Tad nu starp mazākām pilsētām un ciemiem tiek izmantoti lielākoties mirko autobusi. Būtībā mūsu pašu Rīgas mikriņu sistēma. Galvenais zināt pa kādām ceļu mikriņš dodas un aptuvenus laikus. Stāvi ceļa malā un tiks piestāts, tāpat arī izlaižot. Sapratāt - ir tikai gala pieturas, visā pārējā ceļa posmā "pietura pēc pieprasījuma".
Biļetes: Ja ir iespēja - izmantojiet šos mikro autobusus. Tie ir lētāki un neattiet no autoostām. Autoostā jāmaksā par izsniegto žetonu un sēdvietas rezervāciju.
Maksāšanas kārtība autobusos, ja iekāpjat kaut kur pa vidu: Lielajos parasti ir kasieris, kas pienāks pats klāt un iekasēs biļetes naudu, tas var notikt laika intervālā no Uzreiz līdz pat Pusstundai pēc iekāpšanas. Mikro autobusos parasti cilvēki maksā izkāpjot, retāk iekāpjot. Cena tajos saprotu ir vienāda neatkarīgi no iekāpšanas vietas.

P.S. Pārdomu jautājums par brīvprātīgo darbu. - Vai darbs, kas atbilst brīvprātīgā darba definīcijai, bet ir veikts, jo nespēj atteikt un pateikt "Nē", ir brīvprātīgais darbs?

P.S.2. Šobrīd (plkst. ~16.00) pilsētā ir + 25C. Neesmu gatava šādam karstumam - jāiet iepirkties :) Bet, patīkamajam laikam par godu, šovakar baudīsim nelielu pikniku pie Moračas upes.

Lai sākas pavasaris arī LV!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru