otrdiena, 2011. gada 4. oktobris

Sarajeva (5. - 10.septembris)

Sarajevā norisinājās iebraukšanas apmācības (on-arraival trainings). Tās ir apmācības, kurās jaunos brīvprātīgos iepazīstina ar to pienākumiem un tiesībām, pastāsta ko var iegūt darbojoties kā brīvprātīgajam darbiniekam, kā rīkoties konflikta un krīzes situācijās un dod iespēju iepazīties ar citiem brīvprātīgajiem šajā valstī, reģionā.
Apmācībās piedalījās visi EVS brīvprātīgie, kas īsi pirms apmācību sākuma ir atbraukuši uz kādu no sekojošām valstīm: Bosniju un Hercegovinu, Melnkalni, Maķedoniju, Kosovu, Serbiju, Slovēniju vai Albāniju.
Viskuplākā skaitā tika pārstāvēti brīvprātīgie no Polijas, kādi 10 jaunieši. Pārējie bija no Francijas (4), Itālijas (3), Spānijas (2), Slovākijas (1), Nīderlandes (2), Somijas (2), Lielbritānijas (1), Īrijas (1), Turcijas (3) un citām, ko esmu piemirsusi.
Man personīgi šie kursi jaunas informācijas ziņā īsti nedeva neko, jo man tiešām bija labas apmācības pirms došanās uz šejieni. Daudziem jauniešiem pirms došanās projām apmācību nebija, tad nu viņiem lieti noderēja šīs apmāacības. Man lielākais ieguvums bija satikt citus brīvprātīgos no citām valstīm un uzzināt kā tiem sokas to projektos, un saprast, ka man nemaz tik slikti neiet.
Tika dzirdēti, gan labi, gan ne tik labi stāsti. Piemērs sliktajam stāstam, īsi pēc apmācībām, saņēmām ziņu, ka diviem puišiem projekts ir pārtraukts. Man likās neiespējami, ka apstiprinātu projektu, kam piešķirta nauda, īsi pēc tā sākšanās var pārtraukt. Tagad šiem puišiem ir jāmeklē cits projekts. Mūsu projekts un organizācija ir pieskaitāms pie labā stāsta. Protams, vienmēr būs lietas, kas nepatiks un gribēsies ko mainīt. :)
Kopumā laiku pavadījām labi. Protams, nedaudz apskatījām arī pilsētas centru. REKLĀMA: Mums tika ierādīta viena mājīga Caffe Zlatna ribica. Iesaku, ja esat Sarajevā iedzerat kafiju, vīnu vai ko citu tajā. Šeit varat atrasts informāciju un bildes – fanu klubs iekš Facebook.com http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=77685315864
           Jā, vēl vēlējos padalīties ar bildi, ko atradu vietējā bukletā, par aktivitātēm Sarajevā septembra mēnesī. Bez komentāriem.. J


P.S. Dziesma, kas bija topā šajā laikā http://www.youtube.com/watch?v=mwq-T2CrJRU&ob=av2e

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru