pirmdiena, 2011. gada 21. novembris

Nekas jauns

         Rutīna - tā varētu nosaukt pagājušo nedēļu. Mājas - darbs - mājas. Tā īsumā pagāja mana nedēļa, bet tas deva iespēju man mazliet sakārtot savas domas un arī nedaudz apkopot tās lietas ko esmu iemācījusies šeit zem lozunga "Intercultural learning" (starpkultūru mācīšanās).
         Varbūt nemaz tik īpašas šīs lietas nav, bet tomēr.
         Diemžēl šeit ir problēmas ar līdzi ņemamās kafijas/ tējas vai cita dzēriena iegādi. To var iegādāties tikai pāris vietās, kas ir attālu no centra. Tad nu pagaidām  manas pastaigas ir pagājušas bez siltā dzēriena rokās. Kā paši šeit izteicās, esot slinki un patīkot atlaisties krēslā un baudīt kafiju, nevis pastaigāties.
    Dažas citas lietas, kas šeit iecienītas:
    - pankūkas tiek ēstas ar drupinātiem cepumiem, īpaši iecienīti ir Plazma Mlevena. Kā izskatās tie varat apskatīt katalogā, kas atrodams firmas mājas lapā http://www.bambi.co.rs/
Kopumā ņemot šīs Serbu firmas "Bambi" produkti ir visplašāk pārstāvētie šeit. Melnkalniešiem pašiem nav īstas saldumu kompānijas. Saprotu, ļoti iecienīti saldumi visās Balkānu valstīs.
    - Milka šokolāde. Tik ļoti daudz es neesmu redzējusi Latvijā, gan reklāmas ziņā, gan visādā citādā ziņā. Šejieniešiem ļoti garšo piena šokolāde.
    - Šķīstošā kafija Nescafe - tiek dzerta ļoti daudz un ir pieejami ļoti daudz dažādu veidu. Tā kā Latvijā tai nepievērsu tik lielu uzmanību, nezinu vai ir pieejams tik liels un dažāds klāsts šīs kafijas, kā šeit.
Mani nesaista šī kafija, vienīgi Cold Nescafe, kas ir vienkārši Nescafe sajaukta ar aukstu pienu un cukuru - var pagatavot mājās. Kafejnīcās piedāvā vēl ar piena putām.
    - 7 day`s produkti. http://www.chipita.com/our_product Ja Latvijā biju iepazinusi tikai kruasānus, tad nu šeit uzzināju, ka 7 day`s piedāvājums ir plašāks par tikai kruasāniem. Varbūt jau arī Latvijā ir plašāks piedāvājums, nezinu..
    - Cedevita http://www.cedevita.hr/en/beverages/cedevita. Visvairāk saskāros ar šo produktu tieši vasarā, konkrēti ar Cedevita pulveri, ko sajauc ar ūdeni un iegūst, pēc viņu teiktā, vitamīnu dzērienu. Ziemā tiek lietotas vitamīnu tabletes :)
    - Eurocrem http://www.swisslion-takovo.com/ Šīs kompānijas produktu ir daudz veikalu plauktos, bet kā pirmo tieši iepazinu Eurocream, kad tika piedāvāts pie pankūkām.. Jā, ne tikai drupināti cepumi, bet vēl arī šis krēms..
       Diemžēl neredzēju sevi pa televizoru otrdienas vakarā, jo Podgoricā norisinājās atbildes futbola spēle starp Melnkanes un Čehijas komandām. Rezultāts 0:1, Čehijas labā.
       Atzīšos, esmu arī "iekritusi" vienā Turcijas seriālā. To rāda 3x dienā un viens no laikiem ir starp 17:05 līdz 18:10, kas sakrīt ar vakariņu gatavošanas laiku. Tad nu sanāk skatīties. Par attaisnojumu sev, tas ir oriģinālvalodā ar subtitriem Serbu valodā,  tā kā sarunas ir vienkāršas, kaut ko varu iemacīties no valodas.
Seriāls "ZABRANJENO VOĆE" (Aizliegtais auglis) http://www.askimemnu.tv/, labajā apakšējā stūrī ir saite uz epizodēm ar angļu subtitriem (ja kādam nav ko darīt, var paskatīties..)
    Bet kopumā ar valodas apguvi vēl iet lēnu, bet cenšos. Padalos ar to, kas ir ļoti līdzīgas kā Latviešu valodā:
            Serbiski - Latviski
              Kad? - Kad?
              bez - bez (Kafu bez šećera = kafiju bez cukura)
              nikad - nekad
       Es ceru, ka Latvijas svētki tika nosvinēti godam. Es tos pasvinēju vakarā, kopā ar Galinu. Izdzērām glāzi vīna un ēdām manis ceptos auzu pārslu cepumus. Ar cepumiem uzcienāju arī kolēģus, informējot, ka tie cepti par godu Latvijas svētkiem. Citādi - dienu aizvadīju mierīgi.

Jauku nedēļu! 

2 komentāri:

  1. Sasmējos par seriāla skatīšanos turciski ar titriem serbiski :D Es tev varētu DVD sarakstīt vairākus seriālus un aizsūtīt pa pastu. Tomēr angliski varētu būt ērtāk skatīties :)))

    G

    AtbildētDzēst
  2. UniCredit Finance uzņēmumi
    777 # Romas dzelzceļa stacijā Road, italy
    Tel: +393512646127
    Laba diena visiem izlasot mūsu post online es saņemšanu no
    e-pasts. Paldies, lai atbildētu uz manu reklāmu. Vispirms ļaujiet man iepazīstināt sevi
    uz jums esmu Mr.Mr.Kenneth E Credit Company. Attiecībā uz e-pastu, mēs esam gatavi
    piedāvāt aizdevumus sabiedrības locekļiem par 2% gadā, bez jebkādām pārbaudēm
    un kredītu melnajā sarakstā. Mēs piešķirt kredītu, kas ir robežās £ 5,000.00 līdz
    £ 40,000,000.00 no Apvienotās Karalistes. Mēs piedāvājam bezmaksas aizdevumus, jo es
    bijās Dieva, un aizdevējs nevar pieņemt chances.only interesēt personai būtu
    contanct mums uz mūsu privety e-pastu: (edwardkennethcredit@gmail.com)
    Mēs dodam aizdevumus privātpersonām, uzņēmumiem un sadarboties neatkarīgi
    no viņu ģimenes stāvokļa, dzimuma, reliģijas, un vieta, bet ir jābūt juridiskai
    nozīmē atmaksāt aizdevumu noteiktajā laikā, un stingri, lai būtu
    cienīgs uzticības ..
    Paldies par sapratni..
    Sveicieni No Mr.Kenneth E

    AtbildētDzēst